تاریخچه پرورش قارچ
خوراکی
:
کشت قارچ خوراکی در آسیا
تاریخی 2000 ساله و در اروپا قدمتی 300 ساله دارد.ولی با خاتمه جنگ جهانی دوم کشت
قارچ های خوراکی در بسیاری از کشورهای اروپایی بسرعت افزایش یافت بطوریکه اکنون
تولید قارچ در 58 کشور تولید کننده آن به مرز 4/000/000 تن در سال رسیده است.مصرف
سرانه کشورهای اروپایی به مرز 5/5 کیلو و برداشت قارچ از هرتن کامپوست به 350 کیلو
رسیده است این در حالی است که مصرف سرانه کشور ما 300 گرم و برداشت قارچ از هرتن
کامپوست بین 150 تا 250 کیلو در واحدهای مختلف متفاوت می باشد.
با وجود به اینکه نزدیک
به 50 سال از اولین تولید قارچ خوراکی در ایران می گذرد ، که در مقایسه با بسیاری
از کشورها از قدمت بیشتری برخوردار است . ولی مشکلاتی از قبیل دانش فنی ، کمبود
افراد متخصص و نیز عدم وجود مراکز تحقیقاتی مطابق با علم روز که بتواند نتایج
تحقیقات و تجربیات خود را در اختیار دست اندرکاران این رشته قرار دهد . نتوانسته
است نه میزان تولید و نه میزان مصرف آن را در سطح هیچیک از کشورهای پیشرفته جهان
برساند.
اولین واحد پرورش قارچ
خوراکی در کشور در سال 1337 و به شیوه فنی و با ظرفیت 10 تن در سال احداث گردید .
دومین واحد در سال 1353 با ظرفیت 50 تن در سال شروع بکار کرد و سال 1364 را
میتوان نقطه عطفی در تاریخ پرورش قارچ خوراکی در ایران بشمار آورد.
فواید مصرف قارچ:
قارچ میتواند مکمل بسیار
مناسبی در کنار دیگر مواد غذایی باشد،قارچ را میتوان هم به عنوان میوه و هم به عنوان
مواد غذایی مصرف کرد،آنچه قارچ را از دیگر سبزیجات متمایز میکند،طعم وبوی
مطبوع،میزان قابل توجه پروتئین قابل جذب،غنی بودن از نظر املاح معدنی،فسفر
فراوان،تمامی ویتامینهای گروه
B
،کالری وچربی اندک،فراوانی آهن واسید فولیک
موجود در آن میباشد.قارچها موادی هستند که قند،کلسترول و فشارخون را تنظیم می کند.
در نتیجه مصرف آنها برای بیماران دیابتی،بیماران قلبی ومبتلایان به فشار خون بسیار
مفید خواهد بود و از مهمترین خواص قارچهای خوراکی ضد تومور (ضد سرطانی)بودن آن
است. قارچها غذای سالم و مناسبی برای تمامی رده های سنی می باشند.
مراحل تولید کامپوست و
قارچ خوراکی و زمانبندی آن:
